TUTORIALE, Telecom & IT-C & Online, Antreprenoriat, Start-Upuri

WebVenture – antreprenorii Ionut Dumitru si Ciprian Salceanu vor sa faca 300.000 EUR anul acesta din Custom Software, CMS si E-Commerce

WebVenture_logoIonut Dumitru si Ciprian Salceanu au infiintat Webventure in 2011, afacerea lor propriu-zisa pornind la inceputul lui 2012. „Am dorit sa aducem ‘plus-valoare’ in piata in care activam, prin expertiza acumulata in mai multe multinationale. Amandoi am avut in prealabil expertiza lucrului pe proiecte mai mici”, spune Ciprian.

In acest moment, Webventure are 3 zone de expertiza in care aloca puternic resurse si consolideaza o echipa din ce in ce mai solida: Custom Software – de la analiza, proiectare, pana la dezvoltare/implementare si mentenanta, CMS  – aici utilizam cea mai puternica platforma open-source la acest moment, si anume Drupal, E-commerce – unde lucreaza cu cea mai puternica si populara platforma de e-commerce la acest moment, si anume Magento

„Pentru a supravietui ca si startup in zona de servicii trebuie sa fii foarte flexibil si in masura sa iei un range foarte mare de proiecte: de la un site de prezentare cu o campanie Google Adwords atasata pentru o companie care face sub 1 mil euro CA anual pana la o aplicatie complexa de CRM pentru o multinationala cu capital frantuzesc care activeaza in Romania. Treptat am mers catre zona in care putem aduce cea mai mare valoare adaugata, cea de dezvoltare software proprietar proiectat pe necesitatile clientului”, continua Ionut si Ciprian.

 

Webventure lucreaza cu companii mari, multinationale si au in portofoliu o banca cu capital german

Ciprian Seceleanu
Ciprian Seceleanu

La acest moment, aproximativ 30% din efort merge catre beneficiari straini – companii mari, multinationale si chiar o banca cu capital german. In general, beneficiarii straini par a fi ceva mai educati si pregatiti pentru a implementa proiecte software in organizatii, insa Webventure are si in Romania clienti extrem de competenti cu care este o placere sa lucreze. „Se pare totusi ca in Europa vestica interesul in eficientizare si optimizare prin software este mult mai mare decat in Romania, cel putin acum” – Ciprian Salceanu.

Webventure are o echipa de 9 oameni si mai multi colaboratori. Antreprenorii investesc din ce in ce mai mult in oameni, iar unul din obiectivele lor este cresterea competentelor interne.  „Cautam colegi noi care sa poata face fata ritmului de dezvoltare pe care ni-l propunem in perioada urmatoare. Aici atitudinea, drive-ul si pasiunea fiecaruia pentru job-ul lui joaca un rol foarte important, iar noi trebuie sa ne asiguram ca facilitam dezvoltarea profesionala a fiecaruia pentru a sustine cresterea competentelor echipei.”

 

„Noi construim tool-uri care ajuta clientii sa-si rezolve anumite probleme sau/si sa-si eficientizeze anumite procese din activitate, sa-si imbunatateasca anumite servicii sau componente ale serviciilor pe care le ofera clientilor lor. Nu intervenim direct in activitatea lor, ci construim tool-uri cu ajutorul tehnologiei ii ajuta sa-si deruleze activitatea mai eficient, mai riguros, mai ieftin. In general costurile cu aplicatiile software pe care le construim pentru clientii nostri se amortizeaza in termen relativ scurt, fie din reducerile de cost rezultate in urma eficientizarii activitatii, fie prin plusul de revenue rezultat in urma adaugarii de catre client a unor value added services si/sau a imbunatatirii proceselor care genereaza venituri. Urmarim sa construim instrumente care sa faca sens din aceste puncte de vedere si in cazul in care observam ca un client isi doreste un produs software pe care nu il consideram util in ceea ce priveste aspectele de mai sus atragem atentia asupra acestui aspect.” – ne-au declarat in continuare cei doi antreprenori.

 

Despre provocari, succes si esec:

ed
Ionut Dumitru

Ionut si Ciprian ne impartasesc cum vad ei triunghiul provocari, succes vs. esec. „Provocarile sunt unul din motivele pentru care esti antreprenor.Daca nu am fi in continua cautare de provocari ne-am angaja la o multinationala. Nu spun ca multinationalele nu ofera provocari, dar acolo daca vrei sa le eviti, uneori se poate. In general, suntem de parerea conform careia confortul este pentru pensionari, poti progresa doar prin pasi permanenti in afara zonei de confort. Esecul poate sa devina ulterior un succes atat timp cand inveti ceva din el si, in acord cu acest aspect noi incercam sa avem succes permanent”.

 

„Intentionam sa incheiem 2015 cu o triplare a cifrei de afaceri fata de anul trecut”

Business-ul Webventure s-a dublat in 2014 fata de acum doi ani, iar de la inceputul anului curent si pana acum, antreprenorii au reusit o multiplicare de inca patru ori a afacerilor, comparand cu aceeasi perioada a anului trecut. Ei vor sa incheie anul 2015 cu o triplare a cifrei de afaceri comparativ cu 2014.

„Planurile pentru anul viitor sunt de crestere mai mare decat anul acesta, dar mai exact vom stabili ce crestere ne propunem la sfarsitul acestui an. In general contextul actual este unul bun, dar exista inca un grad destul de mare de instabilitate economica care se simte in investitiile pe care companiile le fac in proiecte de finete, cum este software-ul.

Ca si cifre, am facut anul trecut aproape 100.000 euro, anul acesta intentionam sa terminam cu 300 de mii de euro. Rata de profit este insa sub media industriei datorita faptului am pornit ca un start-up care creste organic, fara investitii externe si o mare parte din venituri merge spre dezvoltare.

Incepand cu anul viitor dorim construirea unor produse software proprietare care sa aduca valoare industriilor pe care or sa le deserveasca. Exista foarte mult de construit aici si oportunitatile actuale se inmultesc.

De asemenea, investim foarte mult in echipa si ne propunem ca anul viitor sa fim una dintre cele mai puternice echipe locale de software si web development. Am realizat faptul ca singurul mod in care putem creste in aceasta industrie este prin competenta si lucram la constructia excelentei.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.