TUTORIALE, Auto-Cunoastere & Coaching, Antreprenoriat

Afla factorii care determina succesul! Rezultatele sondajului FNTM

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri a realizat un scurt sondaj online despre Succes, in pregatirea evenimentului Romania Continuam. Cladim succesul pe baze solide, din 27 mai 2014.

Sondajul a fost realizat in colaborare cu sociologul Bruno Stefan si a adunat raspunsurile a peste 300 de persoane, in perioada 30 aprilie – 23 mai 2014. Varsta medie a respondentilor este de 35 de ani, iar majoritatea covarsitoare a acestora, 82%, considera ca au avut succes in afaceri sau cariera. După funcția deținută, 36% sunt angajați, 27% sunt întreprinzători, 19% sunt manageri și 9% sunt studenți.

 

Dintre calitatile, valorile si factorii care i-au ajutat pe cei care au succes, pe primul loc se afla “Increderea, optimismul, dorinta de succes”, “Cinstea, onesitatea morala”, urmate de “Competenta profesionala”, „Vointa” sau „Credinta in Dumnezeu„. Remarcam faptul ca “Banii si accesul la resurse” se numara printre ultimele valori sau factori care i-au ajutat sa atinga succesul.

Sondaj_Succes_FNTM_1

Comentand sondajul, presedintele FNTM, Marius Bostan face observatia ca cei care declara ca nu au succes, conform rezultatului sondajului, dau o prea mare importanta banilor si accesului la resurse si tind sa puna valori precum Credinta, pe ultimul loc: „Oamenii acestia de asta nu au succes, deoarece pentru ei cheia succesului sunt banii si accesul la resurse„.

Sondaj_Succes_FNTM_2In 17 ani de existenta a Fundatiei am interactionat cu peste 10.000 de oameni in diverse programe de educatie de management. Am observat intotdeauna ca cei care rateaza sunt cei care se plang ca n-au bani, n-au acces la resurse, iar acest sondaj confirma observatia noastra„, a spus presedintele FNTM celor prezenti la conferinta.

Sondaj_Succes_FNTM_3

Conform sondajului, printre factorii externi care pot impiedica succesul in afaceri, pe primul loc este Coruptia, pe locul doi e Birocratia stufoasa, iar Instabilitatea legislativa si reglementarile excesive sunt pe locul trei.
Taxele mari si accesul la finantare sau calitatea personalului ocupa ultimele locuri.

Puteti descarca de mai jos PDF-ul cu toate rezultatele sondajului, interpretate conform primelor 300 de raspunsuri.

Rezultate Sondaj referitor la Succes – primele 300 de raspunsuri

 


 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.