TUTORIALE, Telecom & IT-C & Online, Auto-Cunoastere & Coaching, Antreprenoriat, Start-Upuri

AgendaVisurilor.ro – atelierul virtual unde sunt depozitate aspiratiile

AgendaVisurilor_photo1AgendaVisurilor.ro este o aplicatie, un atelier virtual, unde aspiratiile si planurile fiecaruia prind forma si viata, dupa cum sustin creatorii acesteia, cei doi antreprenori Alina Dita si Cristian Nicolae, ambii traineri certificati John Maxwell. Tinta lor este ca in doi ani sa ajunga la 700.000 de utilizatori, de la 1.000 cat sunt in prezent.  

„Scrierea visurilor, a obiectivelor este o metoda folosita de fiecare om de succes si mai mult, am testat-o si am vazut ca functioneaza”, spune Alina, ca un argument al dezvoltarii acestei aplicatii. AgendaVisurilor are caracterul unui jurnal intim unde pot fi inscrise toate visurile din viata, personale sau profesionale. „Am simtit nevoia de a avea permanent in buzunar ceea ce ma defineste si ma reprezinta, povestea mea, aspiratiile mele”, isi intareste antreprenoarea ideea de business bazata pe o aplicatie de selfcoaching.

Impulsul de a crea o astfel de aplicatie a venit nu doar din faptul ca antreprenoarea a folosit, de-a lungul timpului, mai multe instrumente de self-coaching si dezvoltare personala, ci si din dragostea sa pentru jocul cuvintelor. „Am invatat cat de important este sa folosesti cuvinte care sa te duca in directia dorita, de aceea imi doream o agenda in care sa scriu, sa reformulez iar si iar pana reusesc sa transpun in cuvinte exact gandurile”.

Cristian Nicolae si colegii din echipa sa de la SoftExpert Mobility au dezvoltat specificatiile aplicatiei. El este convins ca aplicatia reprezinta un instrument potrivit atunci cand avem momente libere sau, mai bine zis, momente de reflexie asupra dorintelor noastre: „cu totii avem momente in asteptare  si nu stim cum sa folosim mai bine acest timp, sau pur si simplu ai nevoie sa-ti reincarci bateriile cu inspiratie si motivatie sau te trezesti in toiul noptii cu o idee geniala pe care este bine sa o notezi. De aceea am simtit nevoia de a perfectiona un instrument gandit in varianta clasica, de agenda tiparita, si de a-l adapta timpurilor traite in prezent”.

Aplicatia este, asadar, un instrument de self-coaching, iar publicul tinta este cel interesat de dezvoltarea personala si profesionala, de literatura motivationala, spirituala, care intelege importanta unui astfel de instrument, dupa cum spune Alina Dita. Altfel spus, „Agenda Visurilor este un atelier virtual, unde aspiratiile si planurile fiecaruia prind forma si viata”.

Cu Agenda Visurilor este mult mai simplu, sustin cei doi creatori ai aplicatiei, intrucat nu exista limite de spatiu, de timp, de locul unde te afli. Editezi pana ai o imagine clara si corecta a aspiratiilor tale.

„Prea multi oameni se concentreaza pe problemele lor, pe ceea ce nu-si mai doresc in viata lor, in loc sa-si  directioneze energia catre solutii, catre ceea ce vor. Cu Agenda Visurilor nici macar nu poti sa spui ca ai uitat pentru ca ai optiunea sa-ti setezi alarme tocmai in momentele in care stii ca ai nevoie de o portie de buna dispozitie sau inspiratie”, explica antreprenorii.

AgendaVisurilor_photo2Cunoscand cam toate produsele existente pe piata, cei doi nu au cautat prea mult, dupa cum  marturisesc, dand frau liber creativitatii, in functie de nevoile identificate . Experienta in training si coaching si-a pus amprenta puternic si a condus la rezultatele apreciate deja in domeniu, precizeaza Cristian.

El mai spune ca va dezvolta si perfectiona continuu acest concept si ca are deja in plan, impreuna cu Alina, functionalitati noi. Asa cum ei ne declara, din fericire, „din ce in ce mai multe persoane inteleg principiul conform caruia ceea ce hranesti prin forta de neimaginat a gandului tau vei materializa in viata ta, principiu pe care il predau si il imbratisaza”.

Aplicatia are doua versiuni. Versiunea Free are o functionalitate limitata, fiind active numai doua module din totalul de sapte, in timp ce versiunea Premium are toate cele sapte module active. Aplicatia este multi-platforma, in sensul ca poate fi utilizata pe web, intr-un browser, pe smartphone si tablete Android, pe iPhone si iPad. Varianta pe iOS a fost lansata recent.

„Pana in acest moment avem un numar de aproape 1.000 de utilizatori si abia de acum incepem promovarea ei. Pana acum am testat reactia in piata, am cerut feedback de la grupuri si persoane tinta si am asteptat dezvoltarea aplicatiei pentru iOS”, mentioneaza Alina.

 

Cum monetizeaza cei doi antreprenori aceasta aplicatie?

Prin versiunea Free sunt atrase venituri din reclame, iar versiunea Premium asigura venituri prin cumpararea aplicatiei, mai exact printr-o plata unica, de 10 euro.

Cat priveste obiectivul pe termen mediu, pe 2 ani, Alina si Cristian spun ca vor sa atinga un numar de 700.000 de utilizatori, din care peste 100.000 Premium, ceea ce ar insemna „incasari de peste 500 000 euro”. Totodata, cei doi antreprenori si-au fixat ca tinta pentru viitor dezvoltarea de aplicatii similare pentru companii si branduri cunoscute, „personalizate dupa nevoile specifice identificate”.

AgendaVisurilor_photo3Alina si Cristian au promovat aplicatia prin forte proprii, catre cateva grupuri si persoane tinta, unde feedback-ul a fost peste asteptari, cateva dintre reactiile utilizatorilor regasindu-se pe site-ul aplicatiei www.agendavisurilor.ro

In opinia celor doi creatori ai Agendei Visurilor, cel mai important aspect este acela ca „fiecare om sa aiba un scop, un vis indragit, pe care sa vrea neaparat sa-l atinga si in jurul caruia sa canalizeze energie pozitiva”. „Fiecare avem o poveste si adeseori am auzit ca am putea scrie o carte… acum chiar o scriem, in fiecare zi cate putin”, mai spun acestia, incheind cu ideea ca „Agenda Visurilor este un GPS pentru succesul pe plan personal si profesional, care iti mentine focusul in directia obiectivelor tale, iti stimuleaza gandirea si introspectia”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.