STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

Yahoo infiinteaza o companie in care va transfera toate activele, mai putin pachetul de actiuni de la Alibaba

yahooYahoo a decis sa renunte la planul de separare a participatiilor sale de cele detinute la Alibaba Group Holding si, in schimb, va infiinta o alta companie la care va transfera toate activele grupului, cu exceptia actiunilor detinute la compania chineza.

Planul Yahoo de a separa de grup participatia la Alibaba a intampinat probleme in septembrie, cand fiscul american a respins solicitarea companiei ca tranzactia sa fie scutită de taxe, actionarii riscand sa suporte taxe de ordinul miliardelor de dolari.

Ca urmare, Yahoo a renuntat la aceasta idee si a decis sa infiinteze o noua companie, unde vor fi transferate toate activele, cu exceptia participatiilor detinute la Alibaba, si care va include business-ul de Internet al Yahoo si participatia de 35% detinuta de grup la Yahoo Japan, potrivit comunicatului emis de Yahoo si preluat de Reuters.

„Separarea de participatia la Alibaba, printr-un procedeu invers, va oferi mai multa transparenta in privinta valorii afacerilor Yahoo”, afirma in comunicat directorul general Marissa Mayer.

Cert este ca, in urma acestei decizii, vor rezulta doua companii listate la bursa. Actionarii Yahoo vor primi actiuni la noua companie, in mod proportional. Actiunile Yahoo au urcat cu 2,4% in timpul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii bursei americane, dupa primirea acestui comunicat din parte companiei.

Yahoo are o capitalizare de piata de circa 35 miliarde de dolari, pe care o datoreaza in mare parte participatiilor la Alibaba si Yahoo Japan. Numai detinerea la Alibaba valoreaza peste 30 miliarde de dolari.

Precizam ca, luna trecuta, Starboard Value, actionar al Yahoo, a cerut ca Yahoo sa renunte la planul de separare a participatiei la Alibaba si sa vanda divizia de Internet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.