STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, EUROPA

Weidmann, Bundesbank: UE trebuie să permită intrarea în faliment a statelor cu probleme financiare

Sursă: www.telegraph.co.uk
Sursă: www.telegraph.co.uk

Jens Weidmann, şeful Băcii Centrale a Germaniei şi membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să permită intrarea în faliment a statelor cu probleme financiare, confrom the Guardian.

Consolidarea bugetară prin reduceri de cheltuieli susţine creşterea economică, încrederea investitorilor şi reducerea dobânzilor, a spus el. Pe de altă parte, niveluri prea ridicate ale îndatorării publice ar afecta creşterea. De asemenea, îndatorarea publică prea mare poate distrage atenţia băncilor centrale de la obiectivul menţinerii stabilităţii preţurilor.

Şeful Bundesbank este unul dintre membrii BCE care se opun intervenţiei mai puternice a băncii centrale pentru susţinerea ţărilor cu probleme din zona euro.

Bănci centrale mari, precum cele din SUA şi Marea Britanie, au recurs la introducerea de lichidităţi masive în sectorul financiar şi la achiziţii de obligaţiuni, pentru susţinerea economiilor naţionale şi a guvernelor îndatorate puternic. Însă, datorită opoziţiei Bundesbank şi a Germaniei, intervenţiile BCE au fost mai reduse.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.