STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA, Constructii & Imobiliare

Warren Buffett a cumparat insula greaca Agios Thomas pentru 15 mil. euro

Agios ThomasMagnatul american Warren Buffett a cumparat, impreuna cu un investitor italian, insula greaca Agios Thomas, situata in Golful Saronic, in apropiere de Atena. Si aceasta in contextul in care Grecia se pregateste sa vanda cele mai valoarese active ale statului, in valoare de 50 mld. euro.

Milionarii Warren Buffett si Alessandro Proto s-au asociat pentru a achiziţiona insula greacă Agios Thomas pentru suma de 15 milioane de euro, potrivit publicatiei elena Proto Thema.

Cei doi declara, intr-un comunicat de presa, ca vor face mai multe investitii pe insula, urmand sa construiasca proprietati, pentru a ajuta la dezvoltarea regiunii. Warren Buffet este de parere ca Grecia ofera, in prezent, numeroase oportunitati pentru cei dispusi sa investeasca.

Insula Agios Thomas este localizata la nord-vest de insula Egina, in Golful Saronic.

Grecia, care se confrunta cu o grava criza financiara, este nevoita sa scoata la vanzare mai multe insule, cele mai ieftine avand un pret de pornire de numai trei milioane de euro, potrivit site-ului de stiri TheJournal.ie.

Mai exact, Grecia se pregateste sa scoata la vanzare „argintaria familiei”, active de 50 miliarde de euro din turism, industria navala si telecomunicatii, care vor fi plasate intr-un fond de privatizare, in conformitare cu acordul convenit cu creditorii.

Intre aceste active se numara si complexul Astir Palace Resort de la Marea Egee, considerat „bijuteria coronei” din industria turismului, dupa cum scrie Bloomberg.

De asemenea, intre activele care ar putea fi incluse in fondul de privatizare se afla si o participaţie de 10% la Hellenic Telecommunications Organization (OTE).

Grecia poate deveni o oportunitate serioasa de investitii, daca programul de vanzare de active va fi insotit de reforme reale, sustin analistii, insa tinta de privatizari, de 50 miliarde de euro, este cu totul exagerata, apreciaza acestia.

Grecia a obtinut sub 5 miliarde de euro din privatizari, in 2011. Un exemplu in acest sens este chiar complexul Astir Palace Resort, care urma sa fie privatizat la inceputul acestui an unui fond de investitii, dar vanzarea a fost respinsa in ultimul moment de un tribunal elen.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.