STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL, Auto

Volkswagen va vinde mașini în Iran, pentru prima dată în ultimii 17 ani

Volkswagen AG intenționează să vândă mașini în Iran, începând de luna viitoare, pentru prima dată în ultimii 17 ani, în contextul în care sancțiunile asupra statului au fost slăbite, potrivit Bloomberg, informeaza Mediafax.

Volkswagen a semnat un contract cu importatorul local Mammut Khodro pentru a livra modelele Tiguan și Passat, prin intermediul a opt dealeri auto, concentrâdu-se pe zona Teheran, a transmis VW.

Extinderea pe piețele aflate în dezvoltare este parte din strategia VW de a reduce dependența de piețele principale și a adăuga noi surse de venit. „Reîntorcându-se în Iran, brandul Volkswagen acoperă un alt gol pe piața globală a automobilelor”, a spus managerul de proiect al companiei pentru Iran, Anders Sundt Jensen.

Volkswagen este lider de piață în Europa și China și vrea să reconstruiască operațiunile în Statele Unite după scandalul Dieselgate.

Mașinile europene erau populare în Iran înainte de revoluția din 1979 și de războiul de opt ani cu Irak, care a decimat economia și a afectat relațiile cu companiile vestice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.