STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, EUROPA, M&A & VentureCapital & Private Equity

Vodafone preia UPC România, alături de operațiuni din Germania, Ungaria și Cehia

Operațiunile grupului american Liberty Global din România, Germania, Ungaria și Cehia au fost preluate de Vodafone, într-o tranzacție de 18,4 miliarde de euro, furnizorul de servicii de internet și televiziune UPC România urmând a intra în portofoliul grupului britanic, informeaza Mediafax.

Tranzacția trebuie să fie aprobată de autoritățile europene, care ar trebui să se pronunțe la jumătatea anului viitor, dată la care tranzacția va fi finalizată.

„Alăturarea operaţiunilor UPC România cu cele ale Vodafone România va conduce la crearea unui jucător important cu servicii convergente care va spori competiţia pe piaţa telecom, aducând beneficii multiple atât clienţilor rezidenţiali, cât şi business – mai multă valoare, mai multe posibilităţi de alegere şi oferte mai atractive. De asemenea, va contribui la accelerarea ritmului de investiţii la nivelul pieţei telecom. Împreună, UPC România şi Vodafone România vor putea oferi internet broadband la viteze gigabit şi tehnologie 5G în România, contribuind la realizarea obiectivelor strategice de digitalizare pe care ţara noastră şi le-a asumat prin Agenda Digitală”, a declarat Mihnea Rădulescu, CEO UPC România. Până la aprobarea din partea autorităţilor şi finalizarea tranzacţiei, UPC va funcţiona independent pe piaţă, ca o companie de sine stătătoare, parte a grupului Liberty Global.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.