STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Telecom & IT-C & Online, Concurenta & Protectie Consumator

Vodafone cere despăgubiri de 15 mil. euro de la ANCOM

Vodafone a depus o plângere prealabilă împotriva Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin care solicită instituţiei plata a 15 milioane de euro, sub forma de despăgubiri.

retele-gsm-1Despăgubirile solicitate sunt motivate prin „prejudiciul“ creat companiei de faptul că o parte din spectrul radio achiziţionat în anul 2012 de la statul român nu poate fi utilizat în peste 20 de judeţe, în conformitate cu condiţiile descrise în caietul de sarcini, din cauza unor interferenţe generate de companii de comunicaţii din Ucraina.

Operatorul a prezentat în susţinerea plângerii măsurători realizate de experţi în teren timp de o lună de zile, care do­cu­mentează amploarea problemelor ge­nerate de „bruiajul“ generat din Ucrai­na: funcţionarea a peste 1.000 de antene din peste 20 de judeţe în care locuiesc milioane de persoane este afectată.

Pentru a putea continua să ofere servicii de voce şi date în cele 20 de ju­de­ţe în cauză, Vodafone a fost nevoită să „în­chi­rieze“ începând cu aprilie „spa­ţiu“ în frecvenţele companiilor rivale RCS& RDS şi Telekom (fostul Cosmote).

ANCOM, pe de altă parte, nu a con­firmat existenţa plângerii prealabile, sugerând însă că pretenţii legate de licitaţia din 2012 ar fi tardive.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.