STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Finante & Servicii Profesionale, M&A & VentureCapital & Private Equity

Visa a raportat venituri în creștere și un profit mai mare în ultimul trimestru din 2016

Visa, cea mai mare rețea operatoare de plăți din lume, a raportat venituri și un profit, la nivel de trimestru, mai mari decât cele așteptate, în condițiile în care oamenii au efectuat mai multe plăți folosind rețeaua, scrie Reuters, conform Mediafax.

Din 2012, când Charles Scharf era directorul executiv al Visa, venitul anual al companiei a crescut cu aproape 45%. De asemenea, Scharf a administrat procesul de reunificare al companiei cu Visa Europe, care s-a finalizat în iunie, anul trecut.

Achiziția a generat creșterea volumului de plăți al Visa cu 39%, ajungând la 1.800 de milioane, în primul semestru.

Tranzacțiile din Statele Unite au reprezentat aproape 45% din volumul total de plăți Visa în trimestrul care s-a încheiat pe 31 decembrie, în timp de Europa a reprezentat aproape 20%.

Totalul de tranzacții procesat a crescut cu 44%, ajungând la 27,3 miliarde, potrivit companiei. Mai mult, volumul de tranzacții de peste granițe a crescut cu 140%.

Veniturile nete ale Visa au crescut cu 6,6%, ajungând la 2,07 miliarde de dolari.

Visa, precum MasterCard și alți competitori, a încercat să câștige piață în China, care este dominată de compania de stat chineză UnionPay. Visa intenționează să trimită formal o aplicație pentru a obține licența în țară, potrivit directorului Alfred Kelly, care a preluat funcția de la Charles Scharf.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.