STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Viorel Stefan: Fiscul trebuie sa dovedeasca ca esti evazionist, nu tu ca nu ai facut evaziune fiscală

Viorel Stefan, ministrul Finantelor a declarat ca Fiscul a ajuns sa ridice cu mascatii patronii unor firme, obligandu-i pe acestia sa dovedeasca ca nu au facut evaziune fiscala si ca nu au legatura cu evazionistii, conform Mediafax. Finantele vor face publica o lista neagra cu cei aflati in zona de risc.

„Ordinul presedintelui ANAF are doua articole: unul prin care se renunta la formularul 088 si altul prin care se adapteaza aplicatia informatica. Am pus in loc alte formulare, care inseamna un set de informatii mai succinte, care se foloseau inainte de 088. Daca intru in tunelul timpului as fi foarte preocupat sa rezolv problemele de atunci. Evaziunea din zona TVA era un fenomen greu de controlat.Pe evaluarea noastra 088 si-a facut misiunea si a putut fi anulata. Am reactivat mecanismele de monitorizare pe evaziune astfel incat sa putem izola focarul de evaziune. Mergem pe tinitirea focarului.”, a explcat Viorel Stefan, ministrul Finantelor luni, la emisiunea „Jocuri de putere”.

Acesta a spus ca, este important ca cei de la Finante si de la Fisc sa reuseasca sa devina partenerii contribuabililor, altfel se vor rata multe tinte. „La ANAF le-am spus: voi inversati dovada probei – dovedeste ca esti un contribuabil bun. Cu mine nu puteti lucra asa. Trebuie sa ne schimbam comportamentul. O prietena de-a mea s-a trezit cu mascatii la firma si obligata sa declare ca a vazut o persoana. In sapte ore s-a clarificat treaba, dar puteau sa se intample multe cu firma ei. Persoana pe care o cautau era un evazionist si avusesera cu ani de zile o relatie comerciala. La noi s-a ajuns ca Fiscul sa ma ia cu mascati si eu sa dovedesc ca nu e asa. In programul nostru de guvernare se vorbeste de o lista care sa se faca publica cu cei aflati in zona de risc. Si atunci sa evit sa intru in relatii comerciale cu acestia”, a mai spus Viorel Stefan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.