STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Asigurari & Pensii Private

Vienna Insurance Group, România: Profit de jumătate mil. euro, dar afaceri în scădere cu 19% în T1 2014

Vienna Insurance Group (VIG) a raportat în primul trimestru un profit brut de o jumătate de milion de euro și afaceri în scădere cu 19% din operaţiunile derulate pe piaţa românească, potrivit datelor publicate de asiguratorul austriac.

1345722509a1Omniasig, Asirom şi BCR Viaţă, cele trei companii locale controlate de VIG, au raportat afaceri mai mici cu 19% pe primul trimestru, ajungând la 82 milioane euro, însă au reușit să treacă pe profit de la pierderea de circa 3 milioane euro din primul trimestru al anului trecut.

„Am observat primele semnale de revenire pe piaţa românească. Chiar dacă este o evoluţie încurajatoare, cred totuşi că este încă prea devreme să vorbim despre o revenire sustenabilă a acestei pieţe“, a declarat Peter Hagen, CEO al Vienna Insurance Group.

Veniturile cumulate din primul trimestru ale VIG se împart astfel:

  • 69 milioane euro din vânzarea de poliţe de asigurări generale, în scădere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut;
  • 14 milioane euro din vânzările de poliţe de viaţă, în scădere cu 40% după ce austriecii au renunţat să mai vândă poliţe încheiate de companii pentru angajaţi.

Companiile locale ale VIG au raportat doar anul trecut pierderi cumulate de 99 milioane euro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.