STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Politici Industriale

Victor Ponta: N-as vrea sa explodeze situatia la Oltchim din lipsa noastra de capacitate politica

Zemanta Related Posts ThumbnailPremierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului interimar al Economiei, Constantin Nita, sa preia „problema de la Oltchim”, pentru ca n-ar vrea sa explodeze situatia de acolo „din lipsa de capacitate politica”.

„Problemele tarii nu asteapta probleme politice. Domnule Nita, o sa va rog, impreuna cu fostul nostru coleg, domnul Gerea, imediat sa preluati problema de la Oltchim. Acolo, din cauza prea multor schimbari, pana la urma nu a mai fost nicio solutie si n-as vrea sa explodeze acest lucru din lipsa noastra de capacitate politica de a asigura o coerenta a masurilor”, a declarat Ponta, in cadrul sedintei de Guvern de astazi. Combinatul Oltchim este, din ianuarie 2013, in insolventa.

Precizam ca Andrei Gerea a fost inlaturat de la sefia Ministerului Economiei, in locul acestuia fiind propus Teodor Atanasiu, dupa ce i s-a retras sustinerea politica a PNL. Si lui Daniel Chitoiu, ministrul de Finante, i s-a cerut, de asemenea, sa isi prezinte demisia. Toate aceste schimbari au loc pe fondul neintelegerilor intre premier si liberali pe tema remanierii guvernamentale.

Mai exact, PNL cere Guvernului inceperea unor discutii pentru restructurarea si reorganizarea formulei guvernamentale intr-un orizont de timp cuprins, in principiu, pana pe 15 iunie. Seful liberalilor,  Crin Antonescu, doreste reducerea numarului de ministere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.