STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, Concurenta & Protectie Consumator

Victor Ponta: Legea privind achizitiile publice trebuie modificata

Victor PontaPremierul Victor Ponta a declarat ca este nevoie ca legea privind achizitiile publice sa fie modificata pentru o mai buna selectie a firmelor castigatoare si pentru evitarea cazurilor in care companiile castiga licitatii si apoi nu mai duc la indeplinire contractele.

„Am schimbat un pic, nu suficient, la legea achizitiilor publice, in sensul in care am introdus amenzi un pic mai mari pentru cei care contesta, doar ca sa conteste”, a afirmat premierul, ieri, prezent pe santierul autostrazii Nadlac-Arad.

Premierul a adaugat ca modificarea legii achizitiilor publice trebuie discutata si cu Comisia Europeana, astfel incat firmele „neserioase” sa nu mai poata castiga licitatii publice de lucrari si sa nu le execute ori sa intre in insolventa. „Trebuie sa lucram mai departe, impreuna cu Comisia Europeana, sa schimbam legea achizitiilor publice (…) sa incercam sa le punem (companiile „neserioase” – n.r.) pe o lista neagra, sa evitam asemenea situatii”.

Cat priveste licitatia pentru desemnarea firmei care va executa lotul doi al autostrazii, intre Pecica si Arad, si al carei castigător va fi anuntat pe 25 august, Victor Ponta si-a exprimat speranta ca nu vor exista contestatii. „Inteleg dintr-un calcul facut de CNADNR ca daca cineva contesta aici la lotul doi si pierde, noi incasam vreo 100.000 de euro. M-as bucura sa nu se conteste, decat sa le luam banii”, a precizat premierul.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.