STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL, Constructii & Imobiliare

Via Carpatia și Centura Mării Negre – noi rute spre România

www.gov.pl

Țările din estul Europei caută soluții pentru dezvoltarea și interconectarea infrastructurii lor de transport pentru a facilita comerțul dintre nord și sud, iar în cadrul acestor proiecte ambițioase este inclusă și România, informează Adevărul.
Un coridor nord-sud – Via Carpatia – din Lituania și până în Grecia, trecând prin România, o autostradă care înconjoară Marea Neagră, trecând prin țara noastră, o autostradă Ungaria-România și o nouă rută între Odessa și Varna, prin Dobrogea. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele oficialilor din Europa Centrală și de Est care doresc să creeze noi căi de transport pentru a stimula comerțul și piața forței de muncă din regiune.

Via Carpathia va integra sistemele de transport din Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria și Grecia. Potențialul Via Carpathia poate aduce beneficii numeroaselor rute de transport, atât din interiorul cât și din exteriorul UE, precum și celor care duc către Balcani. Drumul este destinat să se extindă în Ucraina, Belarus și Turcia, ajungând de la porturile din Marea Baltică (Tricity) până la Marea Neagră și Marea Egee.

Totodată, Rusia construiește Drumul de Centură a Mării Negre (Black Sea Ring Project), care va avea o lungime de circa 7.140 km și va fi al doilea din lume, după inelarul Austriei de 14.500 km. Autostrada va traversa și 420 kilometri prin România. Autostrada va lega câteva țări importante din întreaga lume: Turcia, Georgia, Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova, România, Grecia și Bulgaria. Astfel, vor fi conectate Istanbul și Edirne din Turcia, Batumi și Poti din Georgia, Novorossiysk, Rostov-on-Don și Taganrog din Federația Rusă, Mariupol, Melitopol și Odessa din Ucraina, Chișinău din Moldova, Iași și București din România, Bulgaria, Komotini și Alexandroupolis în Grecia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.