STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Constructii & Imobiliare

Vesti bune pentru constructori: Cheltuielile publice pentru investitii cresc cu 24% in 2015

Autor: Cristian Matache

autostrada

Cheltuielile destinate investitiilor vor creste cu 24% in 2015 ajungand pana la 44,76 miliarde de lei, scrie Mediafax. Aceste cheltuieli reprezinta 6,3% din PIB si au o pondere de 18,7% in totalul cheltuielilor bugetare, cu 3,2% mai mari fata de 2014. In total sunt 115 proiecte de investitii, cele mai multe fiind derulate prin Secretariatul General al Guvernului si Ministerul Transporturilor.

Ordonatorii principali de credite cu proiecte de investitii semnificative sunt Secretariatul General al Guvernului (73 de proiecte), Ministerul Transporturilor (24), Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (7), Justitia (3), Sanatatea si Economia, fiecare cu 2 proiecte, respectiv ministerele Culturii, Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Educatiei, precum si Serviciul de Protectie si Paza, cu cate o investitie.

Printre proiectele nominalizate in proiectul de buget, care au obtinut punctaje ridicate in procesul de analiza si evaluare, se numara definitivarea segmentului de autostrada Orastie – Sibiu, lucrarile de constructie la autostrazile Timisoara – Lugoj, Sebes – Turda, Lugoj – Deva si Nadlac – Arad, reabilitarea liniei de cale ferata Brasov – Simeria, sectiunea Sighisoara – Coslariu, si a sectiunii Baneasa – Fetesti de pe linia de cale ferata Bucuresti – Constanta, constructia centurilor Brasov, Timisoara, Constanta si centura sud a Capitalei, finalizarea digului de larg in Portul Constanta si canalul navigabil Dunare-Marea Neagra.

Lista elaborata de Guvern cu 115 proiecte de investitii publice prioritare pentru bugetul pe 2015 necesita fonduri totale de peste 63 miliarde lei in urmatorii ani, unele dintre proiecte avand termene de finalizare mai mari fata de cele anuntate oficial, potrivit unui document oficial obtinut de Mediafax.

Citește continuarea pe Constructiv

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.