STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Venituri +7,5% și profit de trei ori mai mare la 9 luni pentru Compania Naţională Aeroporturi București

În primele nouă luni din 2013, Compania Naţională Aeroporturi București a înregistrat un profit brut de 76 milioane de lei, de trei ori mai mare decât cel bugetat pentru întregul an 2013. 

Sursă: www.wall-street.ro
Sursă: www.wall-street.ro

Veniturile companiei au crescut cu 7,5% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, la 488 milioane de lei, veniturile totale pentru 2013 fiind estimate la 650 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Tot în primele nouă luni, numărul pasagerilor a crescut cu aproximativ 1%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, compania înregistrând un trafic total de 5.866.317 de pasageri şi 73.031 aterizări şi decolări.

Această evoluţie se înscrie în tendinţa generală înregistrată la nivel european, în primele opt luni ale acestui an, numărul pasagerilor de pe aeroporturile Uniunii Europene raportând un avans de 0,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform statisticilor publicate de către Airport Council International.

Compania Naţională Aeroporturi București a fost înființată în 2010 prin fuziunea societăților care gestionau Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, asigurând coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.