STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

VCST, grup belgian cu producție automotive în Alba Iulia, a avut afaceri de 28 mil. euro (+42%) în 2016

Producătorul belgian de componente auto VCST Automotive Production, care a inaugurat în urmă cu aproape patru ani o fabrică de 33 mil. euro în Alba Iulia, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 28 mil. euro, mai mult cu 42% faţă de anul trecut, susţinută de colaborările existente şi de noile proiecte câştigate, conform ZF.

Belgienii au realizat anul trecut afaceri totale de 19,7 mil. euro la fabrica de componente auto din Alba. „Piaţa este stabilă, conform aşteptărilor. Am început în acest an un nou proiect, pentru Audi, iar în fază pregătitoare este proiectul Zonda, pentru Volkswagen. Avem în portofoliu proiecte şi în fază finală, însă majoritatea proiectelor se află în faza de creştere a volumelor“, a declarat pentru ZF Transilvania Corneliu Pricope, plant manager VCST Automotive Production Alba.

Compania belgiană produce la Alba roţi dinţate (arbori dinţaţi) pentru cutiile de viteze ale autoturismelor, pentru clienţi precum GM/Tyssen Krupp Presta, Perkins/Caterpillar, DAF, Volkswagen, Ford, Audi şi Porsche. Materia primă folosită în producţie este importată din Germania, India sau Franţa, potri20vit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.