STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Politica Agricola & Dezvoltare Rurala

Vasile Dancu: Avem crestere economica in statistici, dar este crestere fara dezvoltare

Vasile DancuVicepremierul si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, Vasile Dancu, a declarat, azi, ca economia Romaniei a inregistrat crestere, insa este una fara dezvoltare, cu care „ne impaunam in statistici” si care consuma resurse, dand senzatia unei dinamici pozitive, dar nu foloseste la nimic.

Prezent la evenimentul de lansare a unei platforme de dialog pe tema dezvoltarii din zonele rurale, organizat de reprezentanta Comisiei Europene (CE) al Bucuresti, ministrul Vasile Dancu a declarat ca „avem crestere economica cu care ne impaunam in statistici, dar este crestere fara dezvoltare, iar o crestere fara dezvoltare nu foloseste oamenilor si nu foloseste viitorului, este o crestere care consuma, mai degraba. Consuma resurse si da senzatia unei dinamici pozitive, dar de fapt nu foloseste la nimic”.

Convins ca 2015 este un an de cotitura, care nu va putea schimba tara, dar poate sa schimbe directia, Dancu a afirmat ca in acest an „se pot aduna noi energii pentru un proiect si acesta este proiectul pe care il visez eu pentru zona dezvoltarii civilizatiei rurale nu numai comunitatilor rurale”.

Mai exact, vicepremierul s-a referit la necesitatea unei strategii nationale, care sa fie model in Europa pentru dezvoltarea zonelor rurale, avand in vedere ca Romania este ultima „civilizatie rurala”. El a adaugat ca o parte din bugetul de stat trebuie redirectionat spre educatie si sanatate, pentru dezvoltarea comunitatilor rurale: „trebuie sa venim cu resurse la resursele pe care le aduce CE si Banca Mondiala, sa directionam bugetul Romaniei intr-o mare masura, in urmatorii ani, prin educatie, sanatate si prin celelalte forme de dezvoltare a comunitatilor rurale”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.