STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Vărăşti este prima cooperativă agricolă înfiinţată de Carrefour şi funcţionează pe încredere, fără obligaţii

Sursa: www.revista-piata.ro

Carrefour a inaugurat oficial, la 4 aprilie 2017, prima cooperativă agricolă în care este membru fondator, înfiinţată în comuna Vărăşti Giurgiu împreună cu patru legumicultori locali.

La Vărăşti, Carrefour a investit în logistica necesară pentru colectarea recoltelor micilor producători individuali: un depozit de 300 mp, plus lădiţe pliabile şi returnabile puse la dispoziţia legumicultorilor. De la acest depozit, legumele sunt transportate în centrul logistic al Carrefour şi de aici la magazine. Traseul de la Vărăşti în rafturile magazinelor este parcurs în maximum o zi.

Legumele se cultivă în baza unui plan de producţie stabilit cu minimum şase luni înainte de data preconizată a recoltării. Cantitatea totală de legume de la Vărăşti – 40 de tipuri, printre care roşii, ardei, varză, vinete, ceapă, spanac, salată etc. –, estimată la 5.000 de tone anual, este mică în comparaţie cu vânzările totale de legume ale celor aproape 300 de magazine operate de grupul Carrefour în formatele de hipermarket şi supermarket. Cu toate acestea, cultivatorii – asociaţi sau membri cooperatori – nu au obligaţia de a vinde către Carrefour legumele produse, iar preţurile se stabilesc săptămânal, prin negocieri, în funcţie de cantităţile disponibile la producător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.