STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Vânzările de smartphone-uri la nivel mondial au crescut în T1 cu 43%. Samsung a ramas lider de piață

Sursă: blogs.cio.com
Sursă: blogs.cio.com

Smartphone-urile au înregistrat vânzări în creştere cu 43% în primul trimestru, la 210 milioane de unităţi la nivel mondial, pe o piaţă dominată în continuare de Google Android, Samsung şi Apple, potrivit datelor Gartner.

Astfel, vânzările totale de telefoane mobile la nivel mondial au urcat cu 0,7% în primele trei luni din acest an faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, de la 422,9 milioane la 425,8 milioane de unităţi, se arată într-un comunicat al companiei de cercetare Gartner.

„Utilizatorii de telefoane clasice ori sunt mulţumiţi de ceea ce deţin, ori aşteaptă scăderea preţurilor la smartphone-uri”, comentează analistul Anshul Gupta de la Gartner.

Pe segmentul smartphone, lider de piaţă a rămas Samsung, cu 64,7 milioane de unităţi şi o cotă de 30,8%, faţă de 27,6% cu 12 luni în urmă.

Pe poziţia a doua urmează Apple, cu o cotă de 18,2%, de la 22,5% în primul trimestru al anului trecut.

La mare distanţă de principalii producători, pe locul al treilea se găseşte LG, cu 4,8% din piaţă, urmată de Huawei (4,4%) şi ZTE (3,8%).

În topul sistemelor de operare pentru smartphone conduce detaşat Android, aproape trei sferturi (74,4%) din telefoanele inteligente vândute în primul trimestru utilizând sistemul de operare dezvoltat de Google, faţă de 56,9% în primele trei luni ale anului trecut.

Apple iOS este pe poziţia a doua, cu 18,2% din piaţă. Pe locul al treilea se găseşte BlackBerry, cu o cotă 3%, urmat de Microsoft Windows Phone, cu 2,9%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.