STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Valoarea pietei de e-commerce in 2015, 650 mil. euro

e-commerce shoppingSpecialistii estimeaza ca, in 2015, piata de e-commerce din Romania va atinge o valoare de aproximativ 650 mil. euro, ceea ce va influenta cresterea serviciilor de programare.

Un studiu de specialitate arata ca peste 74% dintre adultii din mediul urban detin un smartphone ca telefon principal, ceea ce ii face pe specialisti sa anticipeze o evolutie, in acest an, a pietei de e-commerce din Romania la aproximativ 650 milioane de euro.

O cercetare iVox arata ca 40% dintre persoanele in varsta de 18 ani sustin ca detin doua telefoane inteligente, iar cei mai multi utilizeaza telefonul mobil in timp ce asculta muzica, se uita la televizor sau fac cumparaturi.

Utilizarea acestor telefoane inteligente, dar si a tabletelor este mai raspandita la tinerii pana in 35 de ani si in randul persoanelor cu educatie superioara.

Pentru perioada urmatoare se estimeaza o crestere de 85% a numarului de utilizatori de smartphone, ceea ce, conform specialistilor, va genera o crestere a volumului total de vanzari online.

Romanii cumpara online cel mai mult decoratiuni de casa si mobila (28%), produse cosmetice (19%), imbracaminte si haine (19%), produse pentru sanatate si wellness (17%), dar si cadouri, jucarii sau jocuri (16%).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.