STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare

Valoarea comenzilor pentru avioane Boeing a întrecut Airbus pentru prima data în ultimii cinci ani

Boeing a primit comenzi pentru 420 de avioane care valorează 58 de miliarde de dolari, în timp ce Airbus a înregistrat comenzi pentru 229 de aeronave, pentru prețul de 25 de miliarde de dolari, în cadrul Paris Air Show, potrivit Bloomberg.

Valoarea totală a comenzilor, de 83 de miliarde de dolari, depășește valoarea contractelor de anul trecut, de 50 de miliarde de dolari, de la show-ul din Farnborough, din Marea Britanie, din 2010, când s-a înregistrat cea mai mică valoare a comenzilor.

Cel mai mare cumpărător de la expoziția din Paris a fost GE Capital Aviation Services, de la General Electric, care a comandat 100 de avioane Airbus în valoare de 10,8 miliarde de dolari și a schimbat sloturile de producție de la 20 de avioane Boeing din achizițiile anterioare în modelele 737 Max 10.

Modelul, aflat în competiție cu modelul A321neo de la Airbus, a asigurat 336 de comenzi, inclusiv schimbări ale clienților care au preferat modelul în detrimentul altor versiuni 737 Max.

Unul dintre cei mai mari clienți de la Paris Air Show este compania aeriană indiană SpiceJet, care a încheiat un acord pentru 40 de avioane Boeing, cel mai recent model Max.

Blue Air România va comanda 6 avioane Boeing, modelul 737 MAX, şi va închiria 6 avioane modelul 737 MAX şi 6 aeronave modelul Next-Generation 737-800 de la Air Lease Corporation, potrivit anunţului făcut marţi de companii, în cadrul Paris Air Show.

Wizz Air Holdings Plc a anunţat miercuri o comandă suplimentară de 10 aeronave Airbus A321ceo. Avioanele vor intra în floata companiei aeriene în 2018 şi 2019.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.