STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Piata de Capital - BVB

UPDATE! În primele trei zile, la Nuclearelectrica s-a suprasubscris de 5 ori pe tranșa micilor investitori

În primele trei zile, când discountul era de 8%, volumul de acţiuni Nuclearelectrica pentru care au subscris micii investitori a depăşit de peste cinci ori nivelul disponibil pe această tranşă, sumele alocate ridicându-se la 203,8 milioane lei (45,6 milioane euro).

Sursă: www.finantistii.ro
Sursă: www.finantistii.ro

De luni dimineaţă și până miercuri la ora 17:00, pe tranşa subscrierilor mici au fost plasate 3.277 de ordine pentru aproape 13,6 milioane de titluri, de 5,3 ori peste numărul de titluri din această tranşă. Interesul ridicat al micilor investitori pentru subscriere în primele trei zile a fost determinat de discountul de 8% aplicat la preţul final.

Micii investitori pot subscrie doar la 15 lei/acţiune, însă beneficiază de un discount de 8% (dacă subscriu în primele trei zile) şi de 3% (dacă subscriu din a patra zi) din preţul care va fi stabilit la final.

Totodată, până miercuri la ora 17:00, pe tranşa investitorilor mari de retail  au fost plasate 13 ordine pentru 377.270 de acţiuni, reprezentând aproape 30% din titlurile de pe acest segment și 5,6 milioane lei (1,2 milioane euro).

Compania de stat Nuclearelectrica derulează în perioada 9 – 20 septembrie o ofertă prin care vrea să atragă fonduri nete de 272,8 – 369,3 milioane lei (61,7 – 83,5 milioane euro), prin vânzarea a 25,3 milioane de acţiuni noi, reprezentând 10% din capitalul social actual.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.