STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Finante & Servicii Profesionale, Asigurari & Pensii Private

UNSAR, T1: Subscrieri de 440 mil. euro

Sursă: incomemagazine.ro
Sursă: incomemagazine.ro

Companiile membre ale Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare au raportat în primul trimestru venituri din prime de 1,94 milioane de lei (440 mil. euro), cu 2% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea este la jumătate faţă de cea înregistrată pe parcursul anului 2012.

Creşterea subscrierilor se datorează exclusiv vânzărilor mai mari de asigurări generale, în principal poliţe auto obligatorii (RCA) şi asigurări de locuinţe. Vânzările pe această clasă au crescut cu 4%, la 1,59 miliarde de lei (360 mil. euro). Pe asigurări de viaţă, în schimb, a fost consemnat un minus de 4%, subscrierile coborând până la 350 milioane de lei (80 mil. euro).

Asigurătorii din UNSAR concentrează 90% din piaţă, iar performanţa acestora reflectă foarte bine evoluţia întregii industrii, care îşi revine greu după trei ani consecutivi de scădere – între 2009 şi 2011. „Avem cea mai scăzută densi­ta­te a asigurărilor din Europa, iar potenţialul pieţei rămâne latent“, afirmă Remi Vrignaud, preşedintele UNSAR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.