STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Politica cu impact economic, EUROPA, Piata de Capital - BVB

Uniunea Europeană va reconfigura şi va consolida pieţele de capital în contextul Brexit -document UE

Uniunea Europeană va reconfigura, în contextul Brexit, proiectul Uniunii pieţelor de capital, consolidând mecanismele de supraveghere şi extinderea geografică, arată un document comunitar oficial obţinut de agenţia Reuters, conform Mediafax.

În contextul în care Marea Britanie, cel mai mare pol financiar european, va ieşi din Uniunea Europeană în anul 2019, Uniunea pieţelor de capital trebuie remodelată pentru a exista în continuare garanţii privind accesul companiilor europene la pieţe de capital puternice, relevă documentul UE.

„Sunt necesare acţiuni puternice, mecanisme mai eficiente de supraveghere şi garanţii că avantajele Uniunii pieţelor de capital sunt simţite la nivelul întregii Uniunii Europene”, precizează documentul.

„Districtul financiar al Londrei (City of London) a atras în mod tradiţional lichidităţi şi a furnizat servicii de gestionare a riscurilor pentru restul Uniunii Europene. Ieşirea Marii Britanii din piaţa comunitară evidenţiază necesitatea şi urgenţa continuării dezvoltării şi integrării pieţelor de capital. Este necesară „o reconfigurare profundă” a sistemului financiar, iar acest lucru „implică identificarea unor modalităţi pentru integrarea sustenabilităţii în cadrul politicilor financiare şi de reglementare”, precum şi extinderea „anvergurii geografice a pieţelor de capital”, se arată în documentul UE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.