STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Uniunea Europeană va fi scutită de la aplicarea noilor planuri tarifare ale Statelor Unite

Reprezentantul SUA pentru Comerț, Robert Lighthizer, a anunțat, joi,că mai mulți aliați ai SUA, printre care UE, Argentina, Austrialia, Brazilia și Coreea de Sud, vor fi scutiți de la planurile tarifare ale Washingtonului privind importurile de oțel și aluminiu, relatează The New York Times, conform Mediafax.

În cadrul unei audieri în Congres, Lighthizer a precizat că, inițial, noile planuri tarifare ale Administrației Donald Trump cu privire la suplimentarea tarifelor la importurile de oțel și aluminiu nu se vor aplica UE, Argentinei, Australiei, Braziliei, Coreei de Sud, Canadei și Mexicului.

”Ideea președintelui a fost ca, pe baza anumitor criterii, unele state să fie scutite. El a decis să pună pauză implementării noilor tarife pentru aceste state”, a declarat reprezentantul SUA pentru Comerț.

Recent, președintele SUA, Donald Trump a anunțat că Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.