STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, Servicii & Comert & Logistica

Unilever muta peste granita productia inghetatei Napoca fabricata la Cluj

inghetata NapocaGrupul anglo-olandez Unilever va produce, din 2015, ingheţata Napoca in afara Romaniei, intr-una dintre fabricile proprii. Pana acum inghetata era fabricata la Cluj, in fabrica grupului olandez Friesland Cam­pina, de la care a preluat, de altfel, in 2009, brandul de inghe­tata Napoca.

„Ingheţata Napoca este produsa, in continuare, in fabrica Napolact din Cluj-Napoca. Intre timp cautam cea mai buna varianta de fabrică pentru inghetata Napoca astfel incat sa pastram traditia retetelor de inghetata produsa cu lapte si smantana proaspete”, spun reprezentantii Unile­ver, un grup cu afaceri de circa 200 milioane de euro in Romania.

Prin brandul Algida, Unilever este cel mai mare producator de inghetata, la nivel mondial, avand capacitati de productie in toată lumea, dupa cum afirma reprezentantii grupului pentru Ziarul Financiar. Potrivit informatiilor anterioare detinute de ZF, Unilever are, de asemenea, fabrici de inghetata in Bulgaria si in Ungaria.

Napoca nu va fi primul brand romanesc produs peste granita. Si cremele Elmiplant, ciocolata Poiana si crema Norvea se produc acum in Bulgaria sau Grecia. In momentul in care a anuntat mutarea productiei Elmiplant in Grecia, grupul Sa­rantis a invocat faptul ca statul roman nu sprijină companiile care au productie locala.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.