STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Piata de Capital - BVB, Banci & BNR

UniCredit Ţiriac Bank va lansa vineri oferta prin care vrea să atragă 500 mil. lei prin obligaţiuni cu maturitate la 5 ani

UniCredit Ţiriac Bank, controlată de grupul italian UniCredit şi de omul de afaceri Ion Ţiriac, lansează astăzi o ofertă de obligaţiuni în lei în valoare de 500 mil. lei (110 mil. euro) cu maturitate de cinci ani, iar dacă ordinele de cumpărare vor depăşi această sumă, banca poate suplimenta valoarea emisiunii până la 700 milioane lei (156,1 milioan euro). 

Oferta a fost aprobată joi de Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit unui comunicat transmis de bancă.

Sursă: www.economica.net
Sursă: www.economica.net

„Oferta iniţială este de 50.000 de obligaţiuni, fiecare având valoarea nominală de 10.000 lei. În cazul în care subscrierile vor depăşi acest număr, UniCredit Ţiriac Bank poate creşte numărul de obligaţiuni până la maximum 70.000 de unităţi. Subscrierea minimă este de 50 de unităţi. Oferta va fi considerată încheiată cu succes dacă minimum 70% din suma ţintită este subscrisă”, se arată în comunicat.

Operaţiunea se va derula în perioada 14 – 21 iunie, iar subscrierile vor fi înregistrate doar la sediul din Bucureşti al intermediarul emisiunii SSIF Broker.

„Suntem ferm încrezători în finalizarea cu succes a demersului nostru, având în vedere discuţiile pregătite din timp cu investitorii instituţionali locali şi internaţionali şi reacţiile pozitive din partea acestora. Emisiunea de obligaţiuni este un element important în strategia noastră pe termen lung de diversificare a surselor de finanţare, iar parametrii acesteia au fost aleşi după o monitorizare atentă şi o proiecţie minuţioasă asupra condiţiilor de piaţă. Iniţiativa reprezintă o reafirmare a angajamentului pe care îl avem pe termen lung pentru România şi a contribuţiei pe care dorim să o avem la dezvoltarea pieţei de capital locale”, a declarat Răsvan Radu, directorul general şi preşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Bank.

Cuponul obligaţiunilor va fi de minimum 6% pe an, iar nivelul final al acestuia va fi anunţat public cel mai târziu în a patra zi lucrătoare de derulare a ofertei. Dobânda va fi plătită semestrial, în datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecărui an.

Obligaţiunile urmează să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti. În prezent, la BVB sunt cotate trei emisiuni de obligaţiuni corporative emise de Banca Europeană de Investiţii (300 milioane lei), GDF Suez Energy (250 milioane lei) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (130 milioane lei).

Emisiunea de obligaţiuni este a doua de acest fel derulată în acest an pe piaţa locală, după cea prin care Banca Transilvania a împrumutat, în luna mai, 30 milioane euro prin vânzarea de obligaţiuni pe şapte ani convertibile în acţiuni.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.