STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA, Banci & BNR, M&A & VentureCapital & Private Equity

UniCredit și Société Générale, posibilă fuziune. Părțile refuză să comenteze – presă

 

Sursă: dealbook.nytimes.com
Sursă: dealbook.nytimes.com

UniCredit și Société Générale (SocGen) au refuzat să comenteze discuțiile unei posibile fuziuni, după ce acțiunile lor au crescut pe fondul speculațiilor privind reunirea într-un singur grup a celor doi giganți bancari, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Zvonuri în legătură cu o posibilă fuziune între banca franceză și cea italiană circulă de câțiva ani și au reapărut după ce Jean-Pierre Mustier, un fost șef al băncii SocGen, a fost numit în iulie 2016 la conducerea UniCredit.

Luni, agenția de presă italiană Ansa susținea că există discuții despre o posibilă fuziune pe piețele financiare.

„Sunt speculații de piață pe care banca nu intenționează să le comenteze”, declara un purtător de cuvânt al UniCredit când a fost întrebat despre zvonuri. De asemenea, Société Générale a refuzat să comenteze, relatează Reuters.

O sursă din cadrul UniCredit a declarat pentru Reuters că o serie de manageri ai băncii cred că numirea lui Mustier reprezintă sfârșitul jocului între cei doi jucători de pe piață.

Alte două surse apropiate de situație au declarat că o fuziune între cele două bănci este puțin probabilă, din cauza restricțiilor și a actelor normative.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.