STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR, M&A & VentureCapital & Private Equity

UniCredit preia tot portofoliul de retail al RBS – active de 315 milioane euro

UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing au semnat marţi cu RBS România contractul de achiziţie a portofoliului de retail și private banking al britanicilor care cuprinde active de 315 milioane euro şi pasive de 230 milioane euro, dar așteaptă aprobarea BNR și a Consiliului Concurenței.

Sursa: http://cdn.tempi.it/wp-content/uploads/old_post/buyback-unicredit-jpeg-crop_display.jpg
Sursă: cdn.tempi.it

 

De asemeni, cele două părţi au decis și transferul angajaţilor RBS Romania care lucrau pe zona de retail şi private banking.

„Segmentul de retail este important pentru noi şi această achiziţie se potriveşte foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu şi lung, urmând să ne menţinem abordarea de bancă europeană de top pe piaţa românească”, a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank şi country chairman al grupului UniCredit în România.

La rândul său, Henk Paardekooper, preşedintele RBS Romania, a afirmat că reputaţia UniCredit face ca transferul să fie o soluţie atractivă pentru clienţi, iar banca sa va urma strategia de concentrare pe serviciile pentru persoane juridice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.