STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB, Electronice & Gadget

„Unicornul” industriei IT din România: UiPath, firma de roboţi software înfiinţată în 2015 la Bucureşti, evaluată la peste un miliard de dolari

UiPath, o companie fondată în Bucureşti în 2015 de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi care s-a specializat în ultimii ani în cea mai în vogă tehnologie la nivel global – dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, a devenit primul “unicorn” al industriei locale de IT după ce a luat o finanţare de 120 milioane de dolari la o evaluare de peste 1 miliard de dolari, scrie portalul Techcrunch, citând surse apropiate tranzacţiei, conform Mediafax.

Printre clienţii UiPath se numără marile companii specializate în servicii de BPO şi giganţi precum BBC, JPMorgan Generali, Swiss Re şi Zürich.

UiPath a luat o finanţare serie B de 120 de milioane de dolari, rundă care îi catapultează evaluarea peste 1 miliard de dolari”, conform portalului.

“Catapultare este cuvântul cheie aici: compania a luat ultima finanţare în aprilie 2017, în valoare de aproximativ 30 mil. dolari, care a evaluat compania fondată în Bucureşti România care are acum sediul central la New York, la doar 109 milioane de dolari. Cu alte cuvinte valoarea companiei a crescut de 10 ori”, notează portalul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.