STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, INTERNATIONAL

Un startup canadian deschide un magazin cu produse alimentare unde poți plăti după posibilități

Sursa: https://feeditforward.ca/

Un nou magazin alimentar creat de un startup canadian vinde alimente, folosind un sistem de plată după posibilități pentru a ajuta la reducerea risipei alimentare și la combaterea foametei, conform Springwise.com.

Startupul canadian, Feed it Forward, își propune să contribuie la reducerea foametei și la eliminarea risipei alimentare, încurajând canadienii să-și doneze alimentele neutilizate și nevândute. În plus, aceștia colectează produsele alimentare nevândute de la fermieri, distribuitori, restaurante și magazine alimentare care altfel ar merge la depozitul de deșeuri. Ultima lor inițiativă este un magazin de vânzare cu amănuntul în Toronto, unde clienții vor plăti cât pot pentru alimentele lor.

Deschis de către fondatorul Feed it Forward, bucătarul Jagger Gordon, magazinul include o brutărie, o cafenea, o grădină pe acoperiș și un bar de supe. Magazinul funcționează prin colectarea hranei neutilizate și nedorite de la persoane fizice și instituții. Aceasta include alimentele care sunt lovite, deformate sau aproape de expirare. Feed it Forward utilizează, de asemenea, o selecție a produselor din ferma lor din Whitby. Ulterior, vinde alimentele înapoi publicului pentru sume variabile, în funcție de cât pot plăti clienții sau cât doresc să contribuie. De exemplu, unii clienți pot alege să plătească o sumă mai mare pentru a-i ajuta pe cei care nu își pot permite să plătească pentru alimente. În plus, familiile pot selecta numai produse alimentare necesare pentru o zi. Astfel, se asigură că alimentele din magazin nu se epuizează în fiecare zi.

În prezent, legislația canadiană nu permite unităților alimentare să-și doneze alimentele neutilizate celor care au nevoie dacă produsul se apropie de data de expirare de pe etichetă. Inițiativa Feed it Forward urmărește să eludeze această interdicție pentru a ajuta la abordarea problemei foametei în Canada. O altă inovație care încearcă să elimine risipa alimentară este o aplicație pentru mâncare din SUA care conectează cămările pentru alimente. De asemenea, din SUA, aceste containere de mâncare avertizează utilizatorii atunci când alimentele din interior sunt pe cale să expire. Ce alte inovații pot oferi modalități noi de a-i hrăni pe cei flămânzi cu alimente care altfel ar fi aruncate?

Contact: https://feeditforward.ca/aboutfif/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.