STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL, Politica Energetica

Un nou record, la nivel global, pentru energia regenerabilă în 2017, dar emisiile sunt încă în creștere

În 2017, la nivel global s-a produs o cantitate tot mai mare de energie solară și eoliană, stabilind un nou record pentru capacitatea de energie regenerabilă adăugată la rețea, conform unui raport global publicat de QZ.com.
De fapt, banii cheltuiți pentru instalațiile regenerabile au fost  de două ori mai mulți decât suma cheltuită pentru energia nucleară și combustibilii fosili, potrivit Global Status Report publicat de grupul REN21 privind politicile pentru energiile regenerabile. În ultimii 10 ani, capacitatea mondială de energie regenerabilă, care include energia hidroelectrică, s-a dublat.

Această creștere însă nu este suficientă pentru a reduce emisiile. Cererea mondială de energie a crescut anul trecut cu 2,1%, iar sursele cu emisii scăzute de carbon nu au putut să țină pasul. Ca urmare, emisiile de carbon au crescut cu 1,7%, prima creștere în ultimii patru ani. Este important să reamintim că, în ciuda tuturor discuțiilor despre creșterea resurselor regenerabile, ne bazăm în continuare pe combustibilii fosili.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.