STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Legislatie & Mediu de Afaceri, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Un milion de contribuabili vor depune Declarația unică

Guvernul a aprobat joi prin ordonanţă comasarea a şapte declaraţii fiscale, printre care Formularul 600, într-o singură declaraţie, obligaţiile fiscale aferente drepturilor de autor urmând să fie reţinute la sursă, conform Mediafax.

Potrivit unei estimări a Minis­terului de Finanţe fă­cută în baza numărului de contri­buabili care anul trecut au depus una dintre cele şapte decla­raţii, 964.000 de contribuabili urmea­ză să depună declaraţia unică de impozitare. Pentru anul acesta declaraţia se depune până la 15 iulie, iar începând cu anul ce vine până la 15 martie.

„Trecem de la un sistem cu şapte declaraţii pentru persoanele fizice la o singură declaraţie unică. În primul rând, schimbăm alte chestiuni legate de modalitatea de plată – nu mai sunt patru plăţi anticipate, ci o singură plată, o singură dată de depunere, anume 15 iulie în acest an (fiind un an în care facem o tranziţie de la sistemul anterior la noul mecanism de declarare a contribuţiilor), iar din anul următor să fie 15 martie. Acest mecanism este un pas important în reforma Fiscului, pentru că este vorba de simplificare, de trecere la un nou sistem – nu pe hârtie, ci online, mer­gem pe un mecanism de a sti­mula contribuabilii să depună on­line”, a spus ministrul de finanţe Eu­gen Teodorovici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.