STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL, M&A & VentureCapital & Private Equity, Constructii & Imobiliare

Dalian Wanda – dezvoltator imobiliar din China – va construi în Londra cel mai înalt turn de locuinţe din Europa, de 205 metri, si cumpara iahturile Sunseeker

Un dezvoltator imobiliar chinez, Dalian Wanda Group, va investi un miliard de lire sterline (1,6 miliarde de dolari) într-un producător britanic de iahturi de lux şi în construcţia celui mai înalt complex rezidenţial din Europa, pe un teren din Londra.

Sursă: www.thetimes.co.uk
Sursă: www.thetimes.co.uk

Compania, controlată de miliardarul chinez Wang Jianlin, va investi 700 milioane lire sterline pentru construirea unei clădiri de 62 de etaje, cu o  înălţime de 205 metri, unde va funcţiona un hotel şi vor fi disponibile apartamente, pe un teren situat pe malul de sud al Tamisei, în amonte de Palatul Westminster.

Alte 320 milioane lire vor fi plătite pentru preluarea a 92% din acţiunile Sunseeker International, un reputat producător de iahturi, ale cărui ambarcaţiuni au apărut în mai multe filme din seria James Bond, potrivit unui comunicat al grupului chinez, citat de Bloomberg.

„Dezvoltatorii chinezi mai mari trebuie să se extindă pe plan internaţional, deoarece operaţiunile locale sunt limitate de legislaţia care îngrădeşte tranzacţiile imobiliare cu spaţii rezidenţiale. Pe deasupra, au suficienţi bani”, comentează un analist chinez.

Numărul milionarilor din China a crescut cu 4% în ultimele 12 luni, la 2,8 milioane, potrivit datelor prezentate recent de Hurun Research Institute.

„Consumul chinez, în special cel de lux, trece printr-un boom”, a declarat miliardarul Wang Jianlin la Beijing, precizând că anul trecut, când Dalian Wanda a cumpărat un avion privat de la Gulfstream (General Dynamics), alte 5-6 aeronave în construcţie erau destinate unor clienţi din China.

Pe lângă investiţia din Londra, compania chineză intenţionează să construiască hoteluri de lux în 8-10 oraşe din întreaga lume, a adăugat Wang.

Miliardarul a preluat şi producătorul de ambarcaţiuni de lux Sunseeker deoarece pregăteşte inaugurarea a trei cluburi de iahting în China, având nevoie de cel puţin 10 nave pentru fiecare. Cea mai ieftină ambarcaţiune produsă de companie costă aproximativ 815.000 de dolari, iar cea mai scumpă poate ajunge la 37 milioane de dolari.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.