STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, EUROPA, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb, Politica Energetica

Ucraina vrea să construiască un gazoduct în valoare de 245 mil. dolari

Ucraina intenţionează să construiască un gazoduct în valoare de 245 de milioane de dolari care îi va permite să primească gaz european prin Polonia, scrie Mediafax.

rp_gaze-300x2251.jpgNoul gazoduct va avea o lungime de 110 kilometri, o capacitate de opt miliarde de metri cubi pe an şi va costa 245 de milioane de euro, potrivit lui Radoslaw Dudzinski, un reprezentant al companiei Polenergia, care participă la realizarea proiectului.

„Cred că gazoductul ar putea deveni operaţional în 2019-2020”, a declarat Dudzinski, pentru agenţia ucraineană UNIAN, în pagina electronică de marţi.

El a spus că gazoductul urmează să fie construit între complexul de stocare a gazelor Bilce-Voliţa şi punctul de transfer de la graniţa ucraineano-poloneză Drozdovice.

Reprezentantul Polenergia, care a participat la Baltic Business Forum, a spus că, prin noul gazoduct, Ucraina va primi atât gaz din Germania, cât şi GPL, furnizat de la terminalul polonez Swinoujscie, care va deveni operaţional în 2015.

Ucraina consumă anual aproximativ 40-45 miliarde de metri cubi de gaze naturale, jumătate din această cantitate fiind cumpărată anterior de la compania rusă Gazprom, care, în iunie, a oprit complet livrările de gaze către teritoriul ucrainean din cauza unor dispute legate de preţ şi datoriile Ucrainei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.