STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, EUROPA, Integrare EUROPEANA

Ucraina are nevoie de un ajutor de 20 mld. euro de la UE pentru Acordul de Asociere

Premierul Mikola Azarov a declarat că Ucraina are nevoie de un ajutor de 20 de miliarde de euro pentru a semna Acordul de Asociere cu UE, sub forma de investiții și nu de fonduri nerambursabile.

UkraineProtests„Propunem rezolvarea problemei unui ajutor financiar pentru Ucraina. Noi am definit valoarea sa la aproximativ 20 de miliarde de euro”, a declarat Azarov.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane Jennifer Psaki a declarat că Statele Unite analizează posibilitatea de a impune sancţiuni Ucrainei, ca urmare a represiunii împotriva opoziţiei din această ţară.

De asemenea, secretarul american al Apărării Chuck Hagel l-a avertizat miercuri, în cursul unei convorbiri telefonice, pe omologul său ucrainean Pavel Lebedev faţă de trimiterea armatei împotriva manifestanţilor proeuropeni care protestează faţă de regimul ucrainean.

Însă, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis că nu va recurge la forţă împotriva manifestanţilor, chemând opoziţia la dialog.

Mii de manifestanţi proeuropeni,  cu susţinerea semnificativă din partea comunităţii internaţionale, continuă să sfideze regimul ucrainean, reuşind miercuri să facă forţele de ordine să se retragă din centrul Kievului după confruntări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.