STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, EUROPA

Ucraina iese din CSI și introduce vize de călătorie pentru cetăţenii ruşi

Ucraina a decis să nu mai facă parte din Comunitatea Statelor Independente (CSI), organizaţie formată din foste state sovietice, și a decis introducerea de vize pentru cetăţenii ruşi care intenţionează să călătorească în Ucraina.

images (5)„S-a decis lansarea procedurilor pentru ieşirea din Comunitatea Statelor Independente”, a declarat Andrei Parubi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitatea Naţională şi Apărare.

„Partea ucraineană a luat decizia să renunţe la preşedinţia Comunităţii Statelor Independente, CSI, în 2014”, a explicat Evgheni Perebiinis, directorul Departamentului de politică informaţională a Ministerului ucrainean de Externe.

El a menţionat că motivul acestui gest este faptul că ţările din comunitate nu respectă acordul de formare a organizaţiei şi că unele state membre au susţinut anexarea Crimeii la Rusia.

 „Ucraina regretă că funcţionarea organizaţiei s-a transformat într-o apărare a intereselor unor ţări, inclusiv a celor pe care le are Rusia”, a subliniat Perebiinis.

Introducerea de vize pentru cetăţenii ruşi care intenţionează să călătorească în Ucraina a fost decisă de administraţia proeuropeană de la Kiev. „Am cerut Ministerului de Externe să introducă vize de călătorie pentru cetăţenii din Rusia”, a declarat Andrei Parubi.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.