STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, M&A & VentureCapital & Private Equity

Uber China fuzionează cu Didi Chuxing, valoarea combinată fiind de 35 mld. dolari

Uber Technologies Inc. pregătește vânzarea subsidiarei sale din China companiei Didi Chuxing – echivalentul chinez al aplicației de transport Uber -, valoarea combinată a afacerii fiind evaluată la 35 miliarde de dolari, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

528x297xCould-Uber-Be-The-Lyft-Of-China.jpg.pagespeed.ic.4MDOL9GOOVAcordul va încheia o costisitoare bătălie între cele două companii, care concurează pentru clienți și șoferi. Investitorii în Uber China, o entitate deținută de compania americană Uber, firma chineză Baidu și altele, vor primi o participație de 20% în Didi, susțin sursele. Uber va continua să opereze cu propria sa aplicație în China. Pe lângă vânzarea subsidiarei chineze a Uber, tranzacția implică o investiție de un miliard de dolari a Didi în Uber, adaugă sursele.

După lansarea în China din 2014, cota de piață a Uber în această țară a scăzut din cauza concurenței venită din partea Didi Chuxing. Directorul general al Uber, Travis Kalanick, declara în februarie că Uber pierde anual peste un miliard de dolari în China din cauza concurenței intense. În mai, grupul informatic american Apple Inc a anunțat că a investit un miliard de dolari în Didi Chuxing, echivalentul chinez al aplicației de transport Uber.

Didi Chuxing, cunoscută anterior sub denumirea Didi Kuaidi, controlează 87% din piața servicii de transport de tip car-hailing din China. Compania susține că are aproximativ 300 milioane de utilizatori care zilnic efectuează peste 11 milioane de călătorii prin intermediul platformei sale.

Uber este o companie de tehnologie care conectează în timp real pasagerii — utilizatorii  aplicației cu același nume — cu șoferii care utilizează platforma. În prezent, Uber oferă o alternativă sigură de transport în aproape 400 de orașe din peste 65 de țări. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, iar, începând din februarie 2015, Uber este și în România, în București, cu trei servicii: uberX, UberSELECT și Uber Child Seat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.