STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Antreprenoriat, Start-Upuri

Two Tap, start-up-ul fondat de doi romani care a atras finantare de 2,7 mil. dolari

aplicatieTwo Tap, companie fondata de romanii Razvan Roman si Radu Spineanu si cu sediul in San Francisco, a reusit sa atraga finantare de 2,7 milioane de dolari de la mai multe fon­duri si investitori, potrivit portalului Tech­Crunch.

Activul companiei este o aplicatie ce simplifica procesul de cumparare in mediul online pentru utilizatorii dispozitivelor mobile. Pentru aceasta, Two Tap, cu sediul central in San Francisco, SUA, a obtinut bani de la o serie de finantatori, precum Khosla Ven­tures, SV Angel, Green Visor Capital, Ryan Petersen, We Funder, Transmedia Capital, Digital Garage, Alexis Ohanian, cofondatorul Reddit, si Gary Tan, cofondatorul Pos­terous. La inceputul acestui an compania primise o investitie si de la incubatorul american de start-up-uri Y Combinator.

Aplicatia Two Tap face lega­tura intre cumparator si sistemul de comenzi online al unei companii. Astfel, cumparatorii trebuie sa creeze un cont la Two Tap si din doar doua „taps” („atingeri”), plaseaza comanda online. Solutia dezvoltata de cei doi romani se adreseaza dezvoltatorilor de aplicatii, comerciantilor online si cumpă­rătorilor.

De la aproximativ 100 de clienti in februarie, Two Tap lucreaza in prezent cu 215 retaileri care au integrat deja solutia. Dezvoltarea bazei de clienti si cresterea numarului de tranzactii lunare, de peste 50 de ori in ultimele sase luni, a atras si aceste finantari, dupa cum noteaza TechCrunch.

Radu Spineanu a absolvit Politehnica din Ti­misoara in 2008, iar in acelasi an a fondat reteaua de afiliere 2para­le.ro, pe care mai apoi a vandut-o . In prezent 2parale.ro este cea mai mare retea de acest gen din Romania. Spineanu a infiintat o alta retea de afili­ere – 2Perfor­mant.com, precum si aplicatia pentru iPhone numita Kino­topic, care le permite utilizatorilor sa creeze si sa distribuie clipuri video de scurta durata sub forma unor poze animate.

Si Razvan Roman este de profesie inginer, iar el a lucrat in cadrul uberVu, o companie IT fondata de trei romani tot in 2008 si a carei activitate principala consta in monitorizarea informatiilor ce apar pe diferite retele sociale despre firme. UberVu a fost achizitionata recent de canadienii de la HootSuite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.