STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Twitter, T4 2015: Primul trimestru de la listare fără creştere de utilizatori

Twitter a raportat rezultate financiare pentru trimestrul al patrulea mai bune decât estimările pieţei, însă reţeaua socială a dezamăgit investitorii după ce a dezvăluit că a consemnat primul trimestru de la listare în care numărul utilizatorilor nu a crescut, conform Mediafax.

twitter_2713353bVeniturile companiei au avansat cu 48,3%, la 710,5 milioane de dolari în trimestrul al patrulea, în timp ce pierderea s-a redus la 90,2 milioane dolari, de la 125,4 milioane dolari în ultimele trei luni ale anului 2014. Excluzând anumite elemente speciale, profitul pe acţiune a fost de 16 cenţi.

Analiştii consultaţi de Reuters anticipau un profit pe acţiune de 12 cenţi şi venituri de 709,9 milioane dolari.

Numărul utilizatorilor activi lunar a stagnat la 320 de milioane, comparativ cu trimestrul al treilea, şi uşor sub estimarea de 323 milioane înaintată de analiştii RBC Capital Markets.

Cotaţia acţiunilor Twitter a scăzut cu 2,5% în tranzacţiile cu instrumente financiare derivate, perfectate după închiderea bursei. Preţul acţiunilor a scăzut cu peste 50% de la momentul întoarcerii la conducerea companiei în luna iulie a lui Jack Dorsey, unul dintre fondatorii companiei. Compania s-a listat la bursă în SUA în noiembrie 2013.

Stagnarea numărului de utilizatori a survenit în pofida mai multor schimbări pentru a face Twitter mai uşor şi mai angajant, scrie Reuters.

Pentru primul trimestru al anului în curs, compania estimează venituri de 595-610 milioane de dolari, sub estimările analişilor, de 627,1 milioane de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.