STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Vacanta & Calatorii, Turism

Vânzările agenției Paralela 45 au crescut cu 20% în primele două luni din 2017, comparativ cu 2016

Volumul de vânzări al turoperatorului Paralela 45 a crescut cu 20%, în primele două luni ale anului, faţă de perioada similară din 2016. Cele mai vândute destinații de vacanță cu pachete de tip charter sunt Grecia, Spania și Portugalia, conform Mediafax.

Volumul de vânzări al turoperatorului Paralela 45, specializat în vacanţe de tip charter, circuite şi turism individual, a crescut cu 20%, în primele două luni ale anului, faţă de perioada similară din 2016. În topul preferinţelor turiştilor care au cumpărat vacanţe în perioada de Early Booking (înscrieri timpurii), cu reduceri de până la 50%, sunt cele cu transport pe curse charter. Turiștii mai pot beneficia de perioada de Early Booking numai până la sfârșitul lunii martie.

Cele mai căutate destinații de vacanță cu pachete de tip charter sunt Grecia cu Zakynthos, Creta și Rhodos; Spania cu Costa Brava, Tenerife, Costa Blanca, Mallorca și Gran Canaria; Portugalia cu Algarve, Estoril și Cascais. În aceste destinații turiștii au optat pentru hoteluri de 3 şi 4 stele, cu mic dejun sau demipensiune. Tarifele pentru un sejur în Grecia pornesc de la 380 de euro/persoană, pentru Spania de la 395 de euro/persoană, iar pentru Portugalia de la 547 de euro/ persoană, se arată într-un comunicat al companiei.

„Turiştii români au învăţat să rezerve în perioada de Early Booking, când beneficiază de reduceri şi îşi pot alege hotelul dorit. De aceste avantaje mai pot beneficia până la finalul lunii martie, cu reduceri de până la 60%. Este de preferat să se grăbească pentru că mulţi dintre hotelierii de pe litoralul românesc, din Bulgaria şi Grecia au început să anunțe stop sales pentru anumite perioade și este posibil ca în sezon să nu mai lanseze oferte speciale”, declară Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

Destinația Turcia își păstrează trendul ascendent, iar vânzările din perioada Early Booking se apropie de 90% din cele înregistrate în 2016. Turiștii care aleg resorturile de cinci stele din Antalya şi Bodrum cunosc foarte bine destinația şi apreciază serviciile all inclusive, ultra all inclusive, unlimited all inclusive etc., pe care nu le găsesc într-o altă destinaţie. Pachetele pentru o vacanţă în Turcia, cu reduceri şi de 60% în perioada de Early Booking, pornesc de la 370 de euro/persoană cu toate taxele incluse.

În ceea ce privește litoralul românesc, rezervările și cererile pentru sejururi se concentrează în special pentru stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Neptun și Venus, şi pentru servicii all inclusive sau hoteluri cu facilități pentru copii. Cele mai multe cereri sunt pentru hotelurile de 4 stele, urmate de cele de 3 stele.

“Clienţii de Early Booking au între 23 şi 45 de ani şi preferă să plătescă online sau prin link de plată pentru achiziţia la distanţă, în rate multiple, prin intermediul cardurilor de credit cu dobândă zero. Sunt persoane active, care nu au foarte mult timp la dispoziţie. Îşi consultă agentul de travel şi fac alegerea pentru viitoarea vacanţă”, declară Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

Pentru sezonul estival, sunt oferta cuprinde 45 de plecări săptămânale din București, Cluj Napoca, Timișoara și Iași, către 25 de destinații operate pe charter și curse de linie din Grecia, Spania, Turcia, Portugalia, Croația, Italia și Cipru. Noutățile lansate de turoperator pentru vara 2017 sunt: Cipru de Nord cu un preț mediu de 500 de euro/persoană, Kos (Grecia), la un preț mediu de 350 de euro/persoană și Gran Canaria (Spania), cu un preț mediu de 700 de euro/persoană, o destinaţie foarte cerută de turiștii Paralela 45.

Pentru Sărbătorile de Paște, rezervările făcute până la începutul lunii martie sunt atât pentru curse charter cât şi pentru circuite. Între cursele charter, mai solicitate sunt pachetele pentru Rodos, pentru care tarifele pornesc de la 361 de euro/persoană la un hotel de 3 stele, cu mic dejun și transport cu avionul (plecare în data de 11 aprilie). Cât priveşte circuitele, cele mai solicitate destinaţii pentru această perioadă specială au fost: Portugalia, de la 660 de euro/persoană pentru 7 nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele şi 5 stele, pe un traseu care cuprinde Lisabona, Porto şi Fatima, şi Rusia, de la 695 de euro/ persoană. Totodata, circuitele cu autocarul marca Route 45 sunt prezente şi de Paste, cea mai solicitată destinaţie fiind Corfu, 6 nopţi de cazare cu demipensiune, vizite şi transport inclus la preţul de 360 de euro/persoană.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.