STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Vacanta & Calatorii, Turism

Cetatea teutonilor din Feldioara, reconstruită de la zero, după o investiţie de 12 milioane lei. Când îşi deschide porţile pentru turişti

Cetatea Feldioara, ridicată în judeţul Braşov în secolul al XIII-lea de teutoni, a fost reconstruită aproape de la zero, după o investiţie de 12 milioane de lei. Până în septembrie însă, noua fortăreaţă va putea fi admirată doar din exterior, informează Mediafax.

Investiţia a fost de 12.379.295,67 lei, bani care au venit din partea bugetului Consiliului Judeţean Braşov. „Valoarea estimată iniţial a fost de 23 de milioane de lei, iar licitaţia a fost adjudecată la suma de 15.362.951,61 lei. Astfel s-a realizat o economie la bugetul judeţean de peste 3 milioane de lei. Acum, la finele lucrărilor, Cetatea Feldioara devine un important punct de reper pe harta turistică şi culturală a judeţului. Orice obiectiv turistic este important pentru judeţ, dar şi pentru localitate în care se găseşte. Este şi cazul Cetăţii Feldioara”, a declarat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, care aşteaptă, acum, o creştere a turismului în zonă.

Cetatea are patru turnuri, în cele patru puncte cardinale, un zid de incintă, dar şi zidurile ce marchează vechea capelă existentă de pe vremea când aici a existat o Mănăstire Cisterciană. Pe partea de nord se poate observa şi zidul teuton, dar şi o fântână care a fost scoasă la suprafaţă pe ultima sută de metri a săpăturilor, despre amplasamentul acesteia neexistând amănunte.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.