Turism

ANT si Tarom decoleaza impreuna

Razvan-Filipescu-620x3301,7 milioane de straini au vizitat Romania anul trecut, cu doar 100.000 de persoane mai mult fata de anul anterior. Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ne spune ce planuri are pentru 2014.

Daca ar fi sa schitam planurile ANT pentru acest an, am distinge cateva linii clare. Cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, promovarea Romaniei pe pietele externe si poate cel mai important lucru, corelarea strategiei ANT cu cea a TAROM.

Si acum sa traducem. Si sa incepem cu ultima linie, cea mai semnificativa, dintr-un motiv foarte simplu: degeaba este Romania promovata pe pietele externe daca turistii straini nu au cum sa ajunga aici. Razvan Filipescu nu doreste sa dea detalii despre strategia TAROM, din al carui consiliu de administratie face parte, ci doar despre strategia ANT. Insa pe principiul “Mai bine mai tarziu decat niciodata”, in ultimele luni transportatorul national a decis introducerea unor zboruri spre piete despre care Razvan Filipescu spune ca sunt prioritare pentru ANT. Un exemplu ar fi cursa Iasi-Tel Aviv, Israelul fiind dintotdeauna in topul tarilor din care provin turistii straini. Un alt exemplu este cursa Bucuresti-Moscova, pe care TAROM o va opera din martie,  in conditiile in care presedintele ANT spune ca Rusia este pe lista sa de prioritati. Si un alt exemplu este ruta Bucuresti-Beijing, China fiind si ea pe lista de tari importante pentru ANT, cu mentiunea ca anul trecut doar 13.300 de chinezi au vizitat Romania. Ar trebui sa precizam ca la ultima AGA de la TAROM, in consiliul de administratie a mai fost acceptat un reprezentant al industriei hoteliere, Tinu Sebesanu, care a coordonat multa vreme business-ul hotelier al lui Puiu Popoviciu. De asemenea, a mai fost acceptat si Ovidiu Artopolescu, membru al Consiliului de Supraveghere al transportatorului naţional de electricitate Transelectrica şi totodată membru în Consiliul de Administraţie al CFR SA. Daca totul decurge bine, ar trebui sa ne asteptam la rezultate remarcabile din aceasta colaborare. Premisele exista.

Cititi mai departe modalitatile de promovare pe care le are in vedere seful ANT, Razvan Filipescu, pentru 2014

 

Sursa: FluviaMeirosu.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.