STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Finante & Servicii Profesionale, Insolventa & Lichidatori, Recrutare & Head-Hunting

Trenkwalder Sibiu a intrat in faliment la doua luni dupa insolventa

recrutareUna dintre cele mai mari firme cu sediul central in Sibiu, Trenkwalder, a anuntat oficial ca intra in faliment. Este vorba despre una din cele mai mari firme de recrutare de forta de munca din Romania. Compania s-a aflat pe locul 5 in topul celor mai mari companii din industria de profil.

Trenkwalder si-a anuntat intrarea in insolventa la inceputul lui martie, sperand ca situatia sa financiara se va remedia, iar la doua luni anunta intrarea in faliment. Compania are actionariat austriac, este specializata in recrutarea si inchirierea de forta de munca temporara din Sibiu, si avea peste 3.500 de salariati in regim temporar, „inchiriati” catre companiile din regiune, clientii provenind in special din productie, componente auto si din sectorul bancar.

Printre companiile care s-au inscris in tabelul creditorilor se numara Caucho Metal, Conti­nental Automotive Systems, Da­none, Intersnack, Leoni, Robert Bosch sau Steinel Electronic.

„A avut loc un control foarte detaliat al celor de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala la finalul anului trecut, in urma caruia conturile companiei Trenkwalder au fost poprite, iar firma a intrat in incapacitate de plata. Compania si-a cerut insol­venta, iar din momentul des­chiderii procedurii de insolventa, activitatea companiei a scazut drastic. Reactia de recul din piata a dus Trenkwalder in faliment pe data de 28 mai”, a explicat Alexandru Rusu, managing partner al companiei Fractal, lichidatorul companiei Trenkwalder, penrtru ZF.

In 2013, compania avea o cifra de afaceri de 128 milioane de lei si un profit net de 1,9 milioane de lei. Trenkwalder are opt filiale in mai multe orase din tara.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.