STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, M&A & VentureCapital & Private Equity, Sanatate & Farma

Tranzacţie istorică pe piaţa farma: Compania farmaceutica americana Bristol-Myers Squibb anunţă că va cumpăra gigantul Celgene cu 74 miliarde de dolari

Bristol-Myers Squibb a anunţat ca va cumpara Celgene Corp pentru aproximativ 74 miliarde de dolari, într-o tranzacţie, cea mai mare din istoria domeniului farmaceutic, care aduce la un loc două dintre cele mai mari companii de medicamente pentru tratarea cancerului din lume.

Atât Bristol-Myers, cât şi Celgene au probleme, iar unii analişti de pe Wall Street s-au întrebat dacă asocierea, despre care companiile au spus că va genera economii de 2,5 miliarde de dolari şi le va creşte semnificativ veniturile, le va rezolva. Acţiunile Bristol-Myers au scăzut cu 15,2% în 2018, în timp ce Celgene a scăzut cu aproape 40% anul trecut.

Cel mai important medicament pentru cancer de la Bristol, Opdivo, înregistrează un regres, în condiţiile în care Keytruda, medicament de la Merck & Co a cucerit piaţa cancerului pulmonar avansat, cea mai profitabilă piaţă oncologică. Între timp, Celgene a suferit eşecuri clinice, iar exclusivitatea pentru medicamentul multiplu Revlimid din SUA expiră în 2022.

SURSA: Ziarul Financiar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.