STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica

Transgaz: Vom racorda toate localităţile din ţară la gaz metan. Doar 3 milioane de locuinţe din cele 8,5 milioane sunt conectate la gaz în România

Ion Sterian, director general al Trans­gaz, a anunţat ieri la o conferinţă or­ganizată de Aspen la Ploieşti că Trans­gaz are în programul de dezvol­tare un proiect de peste 3.200 de km de con­duc­tă care să racordeze toate localităţile ţării la sis­temul naţional de gaze, şi ulterior la partea de distribuţie, şi care să ajute la relansarea in­vestiţiilor în ţară.

Reţeaua de transport actuală a Transgaz are 14.000 km, iar reţeaua totală are 50.000 de km, în condiţiile în care Ungaria are în total 100.000 de km. România este pe locul 4 la producţia de gaz în UE, cu aproape 9 mld. mc pe an, în timp ce Ungaria importă 90% din consum.

„Zilele următoare se va lansa cea mai ma­re licitaţie din ţară, care are loc în acest an. Lici­ta­ţia va fi  de aproximativ 300 de milioane de euro, iar banii vor merge spre conducta Tuzla – Po­dişor, care să preia gazele din Marea Nea­gră“, a spus Ion Sterian. Aceasta este conducta care va aduce gazul din Marea Neagră la staţia Podişor, în judeţul Giurgiu. Sterian afirmă că acest gaz va fi consumat local.

SURSA: Ziarul Financiar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.