STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Transgaz şi OMV împrumută cu aproape 7,5 milioane de euro Nabucco, pentru a evita insolvenţa

Pentru a evita intrarea în insolvenţă a Nabucco Gas Pipeline International din Austria, Transgaz Mediaş şi OMV vor împrumuta compania cu cel mult 7,5 milioane de euro, împrumutul fiind purtător de dobândă şi garantat cu active viabile ale NIC.

Sursă: www.business24.ro
Sursă: www.business24.ro

Potrivit unui comunicat al Transgaz transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti, din suma de 7,5 milioane de euro Transgaz va participa cu cel mult 50%, contribuind și cu alte 1,34 milioane euro la majorarea capitalului social al NIC pentru a acoperi deficitul de lichidităţi în valoare de 7,5 milioane de euro.

Transgaz a raportat drept pierdere cele 25,1 milioane de euro cheltuite pentru proiectul gazoductului Nabucco Vest, în timp ce grupul austriac OMV, liderul consorţiului Nabucco, a alocat 55 milioane euro pentru acoperirea pierderilor legate de Nabucco Vest.

Acţionarii consorţiului Nabucco sunt OMV (Austria), Transgaz Mediaş (România), BEH (Bulgaria), MOL (Ungaria), BOTAS (Turcia) şi GDF Suez (Franţa).

Consorţiul Şah Deniz II, care dezvoltă zăcământul uriaş de gaze naturale Şah Deniz, din Marea Caspică,  a ales, în locul Nabucco Vest, Trans-Adriatic Pipeline (TAP), cu destinaţia în Italia, ca rută de export către Europa.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.