STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, EUROPA

Transgaz a obținut dreptului de începere a lucrărilor la faza I a gazoductului BRUA

Transgaz SA informează, într-un comunicat transmis miercuri, că Ministerul Energiei a emis Decizia exhaustivă nr.1 pentru proiectul de interes comun „Dezvoltarea pe teritoriul României a sistemului național de transport a gazului pe coridorul de transport Bulgaria-România-Ungaria-Austria” (BRUA), informeaza Mediafax.

Decizia se referă la tronsonul de gazoduct Podișor – Horia GMS și la trei noi stații de comprimare (Jupa, Bibești și Podișor) (etapa1), inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică, respectiv „Conductă de transport gaze naturale Podișor – Recaș în lungime de 479 km, Stație de comprimare gaze Podișor, Stație de comprimare gaze Bibești, Stație de comprimare gaze Jupa, organizări de șantier și Depozite de material tubular”, se arată în comunicatul Transgaz.

În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 347/2013, decizia exhaustivă reprezintă „decizia sau ansamblul deciziilor luate de o autoritate sau de autorități ale statelor membre, cu excepția instanțelor judecătorești, care stabilește dacă unui inițiator de proiect i se acordă sau nu autorizarea pentru realizarea proiectului”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.